Spjälsäng – det roligaste att köpa

När jag insett att jag var gravid och kommit underfund med hur mycket grejer vi behövde köpa till bebisen så var det spjälsäng och barnvagn jag såg allra mest fram emot att köpa.  Jag visste ju att det fanns massor av fina barnsängar och nu skulle jag äntligen få välja en liten säng till min egna bebis!

Att välja säng var dock svårare än jag först tänkt mig. Plötsligt slog mammainstinkterna till. Var sängen tillräckligt trygg? Kunde den tippa? Fanns det någonstans bebisen kunde fastna? Sådär malde tankarna på för varje säng jag tittade på.

Från början hade jag tänkt mig en hängande barnsäng som man fäster i taket. Men efter att ha funderat och oroat mig för säkerheten valde jag bort det alternativet. Anledningen till att jag ville ha en hängande säng var för att jag då inte skulle behöva slå i tårna i den mitt natten och för att jag skulle kunna ha bebisen i exakt höjd med sängen.

Men efter lite funderingar så bestämde jag mig istället för en säng med inbyggd vagga tills jag började tvivla även på den konstruktionen. Jag kollade också på runda spjälsängar men kom fram till att de var mer snygga än praktiska om man inte har supergott om utrymme. Tillslut vände jag mig till Ikea. Jag tänkte att om jag vill ha en säker säng så måste denna finnas på Ikea med tanke på hur många kunder de har. Hade det varit något fel på deras sängar hade någon klagat och Ikea gjort något åt felet (förmodar jag). Så jag och mannen åkte iväg till Ikea och köpte en basic spjälsäng.

Ibland blir det verkligen inte som man tänkt sig. En spjälsäng från IKEA var så långt ifrån mina sängdrömmar man kunde komma. Men såhär i efterhand är jag nöjd eftersom sängen var både bra och praktisk. Jag tänker att jag får satsa på något lite roligare när Hampus blir större och ska ha en riktig säng istället. Det finns ju så många roliga barnsängar och förhoppningsvis kommer även han ha glädje av den!

Det finns ju sängar som är utformade som racerbilar, brandbilar, flygplan, båtar, ja allt möjligt! Men jag har fastnat för en säng som heter Tent som ser ut som ett tält fast i trä. På sidorna finns tygstycken som man kan fälla upp och ner så att sängen kan bli som en liten koja. Se bilden här nedan!

Barnsäng hos Confidentliving - Tänt
Barnsäng Tent. Säljs hos Confidentliving där bilden är lånad ifrån

Man kan beställa sängen i flera olika färger beroende på tycke och smak. Men visst ser den rolig ut? Här kan man ha sitt eget lilla kryp in och koja. Under sängen finns en förvaringslåda som man kan dra ut vilket är praktiskt. Dock vet jag inte hur stor Tent är på riktigt, den kanske är alldeles för stor för en liten kille som Hampus. Så vi får nog ta och kolla runt lite på sängar när det blir dags att byta upp sig.

Har sett att även Mio erbjuder en kombinerad säng och koja! Du ser den på bilden nedan:

Vimmerby kojsäng från mio
Säng Vimmerby från Mio

Denna säng är gjord helt i trä med dörrar som kan stängas igen för att skapa en mysig koja. Sängen heter Vimmerby och säljs hos Mio för cirka 6000 kr.

En annan säng hos Confidentliving som jag gillar är en båtsäng från varumärket KidKraft. Jag tror Hampus skulle gilla den. Han tycker väldigt mycket om sina plastbåtar som han leker med i badet! Men vi får se, än är det väl ett tag kvar tills det är dags för ny säng.