Sommar sommar

På något underligt sätt så missar jag alltid när våren övergår i sommar. Helt plötsligt är den bara där. Samma visa år efter år. Man borde införa någon typ av officiell dag där vår övergår i sommar alternativt sända ut ett riksmeddelande om att nu är årets sommar igång.

Hur som helst, sommaren varar ju ett tag, så även om jag missar att den börjat är det ingen risk att jag missar den helt och hållet. Särskilt inte dagar som dessa när man knappt kan tänka i värmen.

sommar

Först längtar man efter värmen, och sen när den väl kommer önskar man att det vore lite svalare ändå. Man är aldrig nöjd och man glömmer så lätt hur påfrestande de riktigt heta sommardagarna är.

Som tur är är vi förberedda i år. Förra årets värmebölja fick oss att införskaffa diverse fläktar som verkar komma till användning även denna sommar. Vet inte hur jag skulle kunna sova utan fläkten i sovrummet faktiskt. Trots att den brummar och låter så älskar jag den. Då förstår ni hur varmt vi har det här hemma!

Trots fläktarna vill vi dock helst inte vara här hemma alls. Vi försöker ta oss ut till stranden så mycket det bara går. Där fläktar det skönt och så kan man svalka sig i vattnet när det behövs. Vi har skaffat ett parasoll som ger skugga och bra solkrämer för att skydda oss från solen. Det finns så många smarta saker nu som ger skydd. Har sett små uv-tält som man kan sätta upp på stranden som skydd för de mindre barnen. Riktigt bra! Dessutom är det ju vanligt med UV-dräkter för barn. Jättebra, för då behöver man inte smörja in hela kroppen med solkrämer och man slipper oroa sig för att solkrämen tvättas bort i vattnet. Hampus har både UV-dräkt och en sådan där solhatt som även skyddar nacken. Det fungerar bra tillsammans med solkräm.

När man kommer hem sen till den stillastående värmen inomhus vill man dock genast tillbaka till stranden. Man kanske skulle ta och sova på balkongen? Undrar om det är många som gör det såhär års när värmen är som värst?!

Hampus verkar som tur är inte lika besvärad av värmen som oss vuxna. Han leker på och älskar utflykterna till stranden. Där plaskar han i vattnet, gräver i sanden och springer runt. Jättekul att se. När vi kommer hem är han helt utmattad och somnar snabbt när det är läggdags.

På stranden försöker jag lära honom skriva alfabetet, det går sådär. Jag ritar bokstäver i sanden och Hampus försöker rita han med. Vissa bokstäver går bättre än andra och han tycker det är rätt kul. Jag med. Är så fantastiskt att se hans nyfikenhet och entusiasm.

När han var liten köpte jag en ABC-bok till honom, men den har han aldrig gillat konstigt nog. Hampus har nämligen alltid gillat böcker, men ABC-boken gick inte hem av någon underlig anledning. Men när vi leker i sanden verkar han alltså mer intresserad av bokstäver.

Har ni några andra tips på hur man kan få barnen nyfikna och intresserade av alfabetet? Skriv gärna 🙂

Sköt om er där ute i värmen. Glöm inte ta med vattenflaskan och solkrämen vart ni än går och tänk på att solen bränner även under skuggiga dagar.