Kul med gästinlägg + smyckestips

Bloggen har redan fått två gästinlägg! Inte trodde jag att människor i min närhet skulle vara så intresserade av mitt bloggprojekt att de kunde tänka sig att bidra själva. Det är jag dock mycket tacksam för och jag tycker det är kul att ta del av deras tankar, planer och funderingar.

Förhoppningsvis hittar även en och annan utomstående in hit till bloggen och vill dela med sig av tips och råd! Nu är det dock min tur att komma med ett inlägg, jag har ju inte gjort någon riktig bloggpost här på bloggen ännu så det är på tiden att jag själv bidrar!

Eftersom jag själv gillar smycken och har upptäckt en del roliga smycken för just mammor tänkte jag berätta lite om det.

Smycken för mammor

berlockhalsbandInnan jag blev gravid hade jag aldrig hört talas om så kallade bolakulor eller bolasmycken som de kanske egentligen kallas. Bolasmycket är ett långt halsband med en liten kula som pinglar när man rör sig. Tanken är att barnet i magen ska höra pinglandet och att det ska verka lugnande på barnet. När barnet sen är fött ska det känna igen det pinglande ljudet och bli lugn av det.

Om detta fungerar eller inte är något jag vill ha osagt. Dock blev jag inte lockad att själv bära ett sånt här smycke, jag kände att jag skulle känna mig som en kossa med kobjällra. Istället försökte jag prata med bebisen i magen och spela musik. Bolakulorna är däremot väldigt fina och finns i många olika utföranden, så om du är intresserad så finns det många varianter att välja mellan.

Förutom bolakulor är det vanligt att man skaffar något typ av smycke med barnets namn ingraverat på när barnet kommit till världen, så också jag! Det finns många smycken att välja mellan och jag tänkte tipsa om två smycken jag tycker är fina som man kan göra väldigt personliga.

Hand – Smyckesmärket Hand har en kollektion som heter Family där man kan få namnen på familjen ingraverade. Smyckena är exklusiva i rött-, vitt- eller roséguld. En del av smyckena i kollektionen är även utsmyckade med diamanter.

Sandberg – Hos Sandberg hittar du en fin variant på det klassiska berlocksmycket. Kolla in smyckena i kollektionen Nära & Kära där du kan fatta in foton på dina familjemedlemmar eller gravera in deras namn! Berlockerna finns i olika material och storlekar så att du kan få plats med alla i familjen!

Om du letar efter personliga smycken där du kan gravera in familjenamnen behöver du inte leta länge. En snabb sökning på nätet är allt som behövs och vips har du massor av möjligheter! Hittar du ändå inte vad du är ute efter kan du ta kontakt med en silversmed eller guldsmed och be denne göra ett smycke enligt din egen design.

Förutom halsband kan man ju också göra armband väldigt personliga, till exempel med berlocker som man hänger på. Här kommer en bild på ett fint armband som jag hittade, den passar inte direkt in i kategorin mammasmycken, men jag tyckte det var så fint så jag ville visa det ändå!

armband med blomma

Tipsa gärna om andra smycken, och som jag skrev tidigare är alla välkomna med gästinlägg!