Kul att göra med barnen och poker för vuxna!

Hampus är ju ännu så länge ganska liten och det är lite av en utmaning att hitta på saker att göra tillsammans som han tycker är roligt. Att plaska i vatten med leksaksbåtar är en av favoriterna en annan att titta på när mamma och pappa gör sig löjliga och sjunger ”huvud axlar knä och tå”. Då skrattar Hampus och försöker härma oss lite. Han tycker också det är kul att bygga med klossar, men det allra roligaste är förstås att putta ner dem.

Jag försöker läsa på och lära mig nya lekar och aktiviteter som är passande för en ettåring + några månader. Men det är inte alltid förslagen man kommer med uppskattas av den lilla krabaten. På något ställe läste jag till exempel att trummor kunde vara kul, det tyckte inte Hampus som ratade den lilla leksakstrumman. Det kanske jag i och för sig ska vara glad för när jag tänker efter, det skulle ju kunna bli rätt enerverande med trummandet i längden!

På kvällen brukar vi läsa sagor och det brukar han uppskatta. Han är ofta med själv och pekar och vill bläddra. Samma sak med speldosan som vi brukade dra upp när han var mindre, den sätter han själv igång nu när han vill höra musiken!

Det är en spännande tid när barnen är så små. Det känns som att de lär sig nya saker hela tiden och utvecklingen går jättesnabbt. Man hänger nästan inte med! Jag hoppas bara att jag inte kommer missa någon fas så att han helt plötsligt är för stor för vissa saker! Det finns så mycket vi måste hinna med innan han blir för stor! Trampbil, grävskopa i sandlådan, fingerfärg, lek med spis och leksaksbilar måste vi hinna med! Sen får vi förstås anpassa oss efter vad Hampus själv verkar ha för intressen!

Jag minns när jag var liten hur jag tyckte det var jättekul att leka med mina leksaksbilar. Vilken fantasi man hade då! Jag tyckte också om min lilla tramptraktor med släpkärra som jag kunde köra runt med i trädgården. Jag lastade i allt möjligt i släpet och lekte bonde och vägarbetare. Först när tramptraktorn blivit skör av solen och börjat spricka gav jag upp den. Men jag minns den med glädje än idag! Under många år roade jag mig med den lilla traktorn. När Hampus blir större ska han definitivt få en tramptraktor av något slag. Jag har till och med kollat upp hur utbudet ser ut!

Till min glädje märkte jag att det fanns massor av olika modeller att välja mellan! Kolla in Lantbutiken till exempel 🙂 Där finns till och med trampbilar med grävskopor! Märket är Rolly Toys och trampbilarna kostar från 550 kr och uppåt. Den jag är mest intresserad av heter John Deere och kostar 699 kr med släp. Se bilden nedan!

Tramptraktor - finns att köpa på Lantbutiken.se
Tramptraktor John Deere. Bild lånad från Lantbutiken.se där du kan köpa traktorn för 699 kr

Traktorn är lämplig från 2,5 år upp till 5 år enligt informationen på Lantbutiken.se. Tills dess får jag väl köpa en liten sparkbil till Hampus!

Vilka tips har ni på lekar för barnen? Berätta gärna!

Aktiviteter för vuxna

Även vuxna kan behöva ha lite kul med jämnåriga emellanåt. Självklart är det helt underbart att tillbringa så mycket tid som möjligt med barnen, men de sover ju rätt mycket och förutom att vila upp sig och återhämta sig medan de sover kan man också behöva ha lite skoj med kompisar eller sin partner.

Lekar för vuxna har jag ju på sätt och vis redan tipsat om i och med att jag berättade om nätpoker som jag pysslade med ett tag efter att jag precis fött Hampus. Mer om ämnet kan du läsa på till exempel pokersidan som är en annan bra sida för den som vill lära sig poker. Förutom pokern så kan jag tipsa om klassiska sällskapsspel, filmkvällar, kubb och boule. Bjud ut partnern i trädgården när barnen somnat och kör en omgång boule. Sen kan ni gå in och dricka te och äta varma mackor och bara koppla av tillsammans!

Känner du för att anordna en pokerkväll med vännerna så hittar du tips på hur du går till väga på pokersidan. Där kan man också läsa om hur man spelar poker på nätet och vilka sajter som har bäst pokerbonusar just nu.