Gravid- och ägglossningstester

Pollen

Det är ju inte alltid så lätt att bli gravid. Ibland dröjer det längre än man hade hoppats och då kanske man börjar fundera på att ta hjälp av ägglossningstester för att försöka maximera chanserna. Så var det i alla fall för mig och maken. Vi hade bestämt oss för barn, men trots ihärdiga försök så blev det ingen bebis.

Efter ett tag beslutade vi oss för att börja använda ägglossningstester för att se vilka dagar jag var som mest fertil. På apoteket var testerna jättedyra och jag bestämde mig för att gå hem och kolla om det fanns billigare tester att köpa över nätet. Det gjorde det! Så om du funderar på att köpa ägglossningstester tycker jag du ska ta en titt på nätet och köpa ett flerpack till bra pris i någon bra webbshop istället. På nätet säljs en massa olika varianter och märken, men läs på och se vad andra rekommenderar innan du bestämmer dig.

Förutom ägglossningstester så köpte jag även graviditetstester över nätet. Jag hade gjort av med en förmögenhet på graviditetstester under de nio månader vi hade försökt hittills och jag räknade med att det skulle gå åt en förmögenhet till innan allt var färdigt. Även graviditetstesterna var billigare på nätet och man kunde köpa storpack också av dessa.

Tack och lov dröjde det inte nio månader innan vi blev med barn efter att vi började med ägglossningstesterna, det tog bara två månader och sen var vi gravida! Vilken härlig känsla. Vi hade nästan gett upp hoppet.

Om du är i samma sits så finns det flera bra nätforum där du kan ventilera dina tankar och få råd, till exempel familjeliv.  Även om man inte vill vara aktiv på forumet så kan man läsa igenom inlägg i forumet och se vad andra rekommenderar eller har för erfarenheter. På så sätt känner man sig inte så ensam samtidigt som man också får bra råd och tips.

Har du frågor om ägglossningstester och graviditetstester kan du alltid fråga på apoteket eller din läkare vad de rekommenderar.

Jag har märkt att det blivit allt vanligare med olika typer av självtester. Det tycker jag är jättebra. Nu kan man köpa tester för att se om man har urinvägsinfektion till exempel, väldigt smidigt.

Om du har något att tillägga i ämnet så är du mycket välkommen med ett inlägg! Du är för övrigt välkommen att komma med ett inlägg om vilket ämne som helst som handlar om föräldrar och barn. Gästbloggare är alltid välkomna även om det nu var ett tag sen som någon hörde av sig och ville bidra.

I nästa inlägg tänkte jag skriva lite om barnvagnar, eller ja, om det kommer in ett gästinlägg kanske jag publicerar det först, men om det inte gör det så blir nästa inlägg om barnvagnar!

Ha det bra!