Barnvagnar och poker tips

Det har ännu inte trillat in något gästinlägg, så här kommer min utlovade bloggpost om barnvagnar! Men först ett pokertips!

En kompis mailade och frågade var jag spelar på nätet och om jag vet någon bra pokersida med information. Här kommer mina svar! Jag spelade hos FullTilt som ägdes av samma ägare som till det stora spelbolaget PokerStars. Men nu när jag skulle kolla in FullTilt så upptäckte jag att deras pokersajt inte längre finns kvar. De har tydligen blivit en del av PokerStars helt och hållet, så jag antar att jag får logga in via PokerStars nästa gång jag vill spela. Så kan det gå när man inte är aktiv på ett tag! Men det blir intressant att se hur det är att spela hos PokerStars som är den största pokersajten just nu.

Angående bra pokerinformation tycker jag spelapoker är en bra sida. Där kan man läsa pokernyheter men även faktaartiklar och få tips på aktuella kampanjer hos olika spelbolag.

Men nu till dagens egentliga ämne, barnvagnar!

Barnvagn – svårt att välja

barnvagn

Jag skrev ju i ett tidigare inlägg om att det jag såg mest fram emot att köpa när jag fick reda på att vi skulle ha barn var en spjälsäng. Det jag näst mest såg fram emot var att shoppa barnvagn! Ända sen jag var liten och lekte med dockor hade jag föreställt mig att jag skulle ha en traditionell barnvagn från Emmaljunga, och så blev det också.

I dag finns så många olika märken och modeller av barnvagnar att välja mellan att man blir helt yr när man ska bestämma sig. Tack och lov hade jag ju redan en idé om vad jag ville ha för vagn så det blev inte så krångligt. Men självklart vacklade vi i beslutet ett par gånger men till sist så fick det bli en vagn från Emmaljunga i alla fall.

Ett tips till alla som ska köpa barnvagn! Kolla tester först och välj en av de vagnar som fått högt säkerhetsbetyg. Jag kommer ihåg från något inslag från PLUS för många många år sedan. Då hade handtaget lossnat på en barnvagn som jag har för mig for iväg nerför en trappa. Hemskt! Det var som sagt många år sedan jag såg inslaget och jag kanske kommer ihåg detaljerna fel, men det jag vill säga är att man inte alltid kan lita på säkerheten. Därför är det bra att välja en modell som testats av en oberoende part.

Det kan också vara bra att tänka på en del saker innan man väljer vagn:

  • Ju äldre barnet blir desto mer användning får man för sittdelen. Kolla att den håller måttet!
  • Tänk på barnvagnens bredd! Bor du i lägenhet och kommer behöva åka hiss så kan det vara en bra idé att välja en barnvagn som inte är för stor för hissen.
  • Kolla att du kan köpa till praktiska tillbehör som kan vara bra att ha som ex insektsnät, vinterhjul med mera.
  • Får vagnen plats i bilen om du fäller ihop den?
  • Orkar du lyfta vagnen?
  • Är den lätt att manövrera?
  • Får du plats med väskor och tillbehör i facket under vagnen?
  • Höj och tänkbart handtag. De flesta vagnar har detta, men kolla för säkerhets skull!

Det är många saker att tänka på inför barnvagnsköpet som dessutom kostar en hel del pengar! Så fort du vet att du är med barn eller funderar på att skaffa barn är det bäst att börja spara pengar! En märkesvagn kostar runt 10 000 kr när man lagt till alla extra tillbehör. En del vagnar kostar till och med mer!

Sen när barnet/barnen blir äldre så är en nättare sulky, som det kallades när jag var liten, ett bra alternativ. De är inte alls lika dyra som duovagnarna men även här gäller det att kolla att säkerheten är god innan man går iväg och köper en vagn. Kolla tester och läs på nätet vad andra har för erfarenheter av den vagn du är intresserad av.